Upstream-ul din Azerbaidjan are nevoie de mai multe investiții pentru a dubla livrările de gaze către Europa

0
156

Upstream-ul din Azerbaidjan are nevoie de mai multe investiții pentru a dubla livrările de gaze către Europa, a declarat pentru Trend.az Matthew Bryza, fost ambasador al SUA în Azerbaidjan.

El a subliniat că zece țări au cerut mai mult gaz din Azerbaidjan.

“În iulie anul trecut, Uniunea Europeană a semnat un acord de parteneriat strategic în domeniul energiei, o parte importantă a acestuia fiind dublarea livrărilor de gaze naturale din Azerbaidjan către Europa până în 2027. Pentru a realiza acest lucru trebuie să se întâmple câteva lucruri. Unul este că trebuie să existe mai multe investiții în Upstream-ul Azerbaidjanului. Există gazele de adâncime de la Azeri-Chirag-Gunashli, de asemenea Absheron și alte câmpuri, unde Azerbaidjanul speră să atragă investiții pentru a ajunge la acea dublare a exporturilor către UE de la 10 miliarde de metri cubi la 20 de miliarde de metri cubi”, a spus Bryza.

Fostul ambasador a precizat că, în plus, Azerbaidjanul își mărește dramatic producția de energie regenerabilă, iar acest lucru va elibera mai mult gaz natural care nu va fi ars în centralele electrice din Azerbaidjan și care, în schimb, poate fi exportat în Europa.

Upstream-ul din Azerbaidjan are nevoie de mai multe investiții pentru a dubla livrările de gaze către Europa

Lasă un răspuns