Un nou act de sinucidere întristează Uruguay, la şase luni de la moartea subită a lui Santiago Garcia, fost atacant, care şi-a luat viaţa în februarie suferind de o formă acută de depresie.

Acelaşi motiv care, potrivit presei uruguayene, l-ar fi împins pe Williams Martinez, în vârstă de 38 de ani, apărător la Villa Teresa, găsit fără viaţă în apartamentul său sâmbătă seara, să comită gestul extrem.

Mass-media locală scrie că la bază ar fi probleme personale sau momentul dificil profesional al jucătorului, forţat să se oprească în urmă cu câteva săptămâni, după ce a avut Covid.

Cu o lungă carieră de globetrotter în spatele, în Chile, Argentina, Anglia, Franţa şi Spania, Martinez a gustat bucuria de a purta tricoul naţionalei, cu ocazia unui amical împotriva Iranului.

Fundaşul tocmai începuse ceea ce, la vârsta de 38 de ani, ar fi fost probabil ultima sa experienţă pe teren, după ce în aprilie a semnat pentru divizia a doua Villa Teresa.

Mesaje de condoleanţe au venit dee la federaţie (Auf), de la toate cluburile din prima şi a doua divizie, precum de la mulţi foşti colegi cunoscuţi, inclusiv mai mulţi jucători ai echipei naţionale.

Gestul extrem al lui Martinez a zguduit în mod deosebit opinia publică din Uruguay. Datele publicate în ultimele zile de Ministerul Sănătăţii dezvăluie o problemă mai gravă şi mai răspândită decât se poate imagina: în 2020 au avut loc 718 sinucideri, adică 40 la 100.000 de locuitori.

mai mult la   /www.mediafax.ro/

Lasă un răspuns