Un vultur uriaș din bronz, care ține o svastică în gheare, urmează să fie scos la licitație în Uruguay. Însă un centru american de cercetare a Holocaustului cere ca acest obiect să ajungă la un muzeu sau la o instituție de învățământ.

Nu ar trebui să fie lăsat să cadă în mâinile adepților supremației albilor, avertizează Centrul Simon Wiesenthal, potrivit BBC NEWS.

Vulturul de aproximativ 350-400 kilograme, recuperat de pe un vas de luptă german din cel de-al Doilea Război Mondial, ar putea valora aproximativ 26 milioane de dolari. A fost recuperat din apele din largul Uruguayului, în 2006.

Obiectul a făcut parte din pupa „Graf Spee”, vas care a fost scufundat de căpitanul său în 1939, în dreptul capitalei Montevideo.

Vulturul se află acum într-un depozit al guvernul uruguayan, după o lungă dispută cu privire la cel care poate invoca dreptul de proprietate asupra obiectului. În 2014, Curtea Supremă a decis ca în cazul în care vulturul ar fi vândut vreodată, profiturile să fie împărțite între statul uruguayan și compania privată care a plătit pentru recuperarea sa din ape. Anul trecut, o instanță din Uruguay a decis că vulturul poate fi scos la licitație.

mai mult la  /www.digi24.ro/

Lasă un răspuns