Stire tematica: Uruguay

Amos News : Pregatiri pentru 'Ziua Sportului Curat' - 09-04-2017

Monday 10 April 2017

Pregatiri pentru 'Ziua Sportului Curat' - 09-04-2017

'10 aprilie — Ziua Sportului Curat' va fi sarbatorita in acest an la Galati, unde are loc Campionatul Mondial de Hochei pentru seniori, competitie la care participa si selectionata Romaniei. Cu aceasta ocazie, Agentia Nationala Anti-Doping a pregatit o serie de manifestari tematice, in colaborare cu Federatia Romana de Hochei pe Gheata.

Scopul aniversarii acestei zile este de a atrage atentia unui public cat mai larg asupra luptei desfasurate la nivel global impotriva dopajului, flagel ce afecteaza grav si in mod direct sportul, iar in mod indirect, intreaga societate.

'Ziua Sportului Curat' este una speciala, dedicata nu doar sportivilor, antrenorilor si in general, oamenilor implicati in sport. Este o zi in care organizatii sportive (cluburi, federatii, ligi profesioniste) alaturi de colectivitati intregi, practicanti ai sportului sau simpli iubitori ai fenomenului, sarbatoresc principiile ce ghideaza sportul curat, performanta nealterata de mijloace si metode interzise.

Data de 10 aprilie a fost stabilita ca 'Ziua Sportului Curat' in 2014, prin 'Declaratia de la Montevideo', document semnat initial de 17 state, in cooperare cu Agentia Mondiala Anti-Doping. in Romania, 'Ziua Sportului Curat' a devenit sarbatoare oficiala anul trecut, prin Hotarare de Guvern, la initiativa Agentiei Nationale Anti-Doping.


Autor:
<< back to overview ::: Index stiri ::: 2016, un an de crestere organica sustinuta pentru Arval - 04-04-2017 >>
| | Accesari: 6168 |

English Espańol Română

Consulul Onorific

al Republicii Orientale Uruguay
 la București

15 apr.1992-12 febr.2009

Octavian Andronic


Galería


Constantin Brancusi by Luis Haro Dominguez
Album: Great Romanian Personalities in the Uruguayan Graphic Art

Cine este online

8 anonymous users and 0 registered users online.

You are an unregistered user or have not logged in.