Stire tematica: Uruguay

Amos News : Uruguay, prima tara care va vinde canabis in farmacii - 10-04-2017

Tuesday 11 April 2017

Uruguay, prima tara care va vinde canabis in farmacii - 10-04-2017

In luna iulie, Uruguay va deveni prima tara din lume care va vinde in farmacii canabis produs sub controlul statului in scopuri recreative.

"Incepand din iulie canabisul va fi distribuit in farmacii", a anuntat consilierul presedintiei uruguayane si presedintele Consiliului national al drogurilor, Juan Andrés Roballo, in cadrul unei conferinte de presa.

Intrebat cu privire la o data mai precisa, Andres Roballo s-a limitat sa anunte ca vanzarea va incepe in primele saptamani ale lunii iulie.

La 2 mai va fi intocmit registrul consumatorilor pe baza caruia uruguayenii si cetatenii straini posesori ai unui permis de rezidenta se vor putea inscrie, daca doresc sa-si cumpere canabis.

Drogul usor va fi comercializat la pretul de 1,30 de dolari gramul, fiecare consumator putand cumpara maximum 10 grame pe saptamana.

Tariful va permite remunerarea societatilor private, selectate de stat pentru a produce drogul, precum si a farmaciilor, statul urmand sa recupereze o parte din incasari pentru a finanta mai ales politicile de prevenire, a declarat secretarul general al Consiliului national al drogurilor, Diego Olivera.

Uruguay a adoptat in decembrie 2013 o lege controversata ce permite trei modalitati de acces la canabis: cultivarea la domiciliu pentru consum personal, apartenenta la un club pentru a cultiva in cooperativa si cumpararea de marihuana din farmacii.

Primele doua modalitati au fost deja puse in practica, insa cea privind vanzarea in farmacii si care suscita cele mai multe reticente a fost de nenumarate ori amanata.

Aceasta lege unica in lume, care a suscitat un mare interes mediatic international la aprobarea ei, vizeaza mai ales combaterea traficului cu marihuana, garantand totodata un acces securizat la calitatea acestui drog considerat usor.


Autor:
<< back to overview ::: Index stiri ::: Pregatiri pentru 'Ziua Sportului Curat' - 09-04-2017 >>
| | Accesari: 7456 |

English Espańol Română

Honorary consul

of the Oriental Republic of Uruguay in Bucharest
15 Apr. 1992 - 12 Feb. 2009


Octavian Andronic


Galería


Mihai Eminescu by Pablo Lopez
Album: Great Romanian Personalities in the Uruguayan Graphic Art